Hızlı fatura kesme programı
Ticari Bulut
Hızlı fatura kesme programı
          Ticari Bulut ile dakikalar içinde faturalarınızı kesebilirsiniz.

  • Özel Okullar
  • Özel Kreşler
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Firmaları
  • Aidat Takibi Yapanlar
  • Aylık Hizmet Faturası Kesen Firma veya Kurumlar
          Fatura kesme artık dert olmayacak, Ticari Bulut ile 2 modelde faturalarınızı hızlıca hazırlayabilirsiniz.Çalışma modellerini örneğin bir özel okul olduğunuzu ve her ay öğrencilerinize eğitim bedeli olarak fatura kestiğinizi düşünelim.

1. Çalışma Modeli ;
     Bu çalışma modelinde müşterinin tüm borcunu taksitlendirirsiniz ve fatura kestikçe müşteri hesabında borç oluşur. Bu modelde taksitlendirme açıklaması faturada ürün olarak görünür yani tek satırlık bir satış faturası oluşur.

Borç Girişi: Öğrenciyi fatura kesilecek bilgilerle Ticari Bulut Programı > Müşteriler > Yeni Müşteri Ekle Menüsü ile sisteme fatura bilgilerini doldurarak kayıt edelim. Sonra müşteri cari sayfasına otomatik yönlendirileceksiniz. Müşteri cari sayfasında taksitlerdir menüsü ile acılan sayfada 1 yıl için ödenecek tutarı ve anlaştığımız taksit sayısı ile dolduralım ve kayıt edelim, Otomatik SMS seçeneğini de aktifleştirirsek, öğrenci velinize 1 gün önce Ticari Bulut tarafından otomatik olarak taksit hatırlatma mesajı gönderilecektir. 

Fatura Kesmek: Ticari Bulut Programı > Raporlar > Aylık Düzenli Fatura Kes sayfasını açalım. Bu sayfanın üst kısmında fatura kesmek istediğimiz ayı seçelim. Şimdi Sadece öğrenci adı yanındaki fatura butonuna basıp yazdır tıklayacagız, Hepsi Bu Kadar. Artık ayda 1 kere bu sayfaya gelip öğrencilerin adları yanındaki yazdır butonlarına basarak hızlıca faturalarımızı yazdırabiliriz. 
 
2. Çalışma Modeli ;
     Bu çalışma modelinde müşteriye 1 kere satış girişi yaparsınız, zamanı geldiğinde sistem otomatik olarak satış faturasının bir kopyasını oluşturur. Bu modelin, 1.çalışma modelinden farkı, satış içinde birden fazla satırda borç girişi yapabilirsiniz.

Borç Girişi: Öğrenciyi fatura kesilecek bilgilerle Ticari Bulut Programı > Müşteriler > Yeni Müşteri Ekle Menüsü ile sisteme fatura bilgilerini doldurarak kayıt edelim. Sonra müşteri cari sayfasına otomatik yönlendirileceksiniz. Müşteri cari sayfasında yeni Evrak Girişi > Satış menüsü ile örneğin eğitim bedeli, ulaşım bedeli ve yemek bedeli olarak 3 satırlı bir satış oluşturun ve kayıt edin. Aynı sayfanın üst kısmında Tekrarla menüsü ile girişini yaptığınız satışın kaç kere tekrarlanmasını isterseniz giriş yapın. Tüm müşteriler için aynı fatura girişini ve tekrarlama ayarını yaptığınızda örneğin tüm tekrarlarını her ayın 15 inde oluşuyor olsun.

Fatura Kesmek: Ticari Bulut Programı > Raporlar > Satışlar sayfasında filtre bölümünde fatura kesilmeyenler olarak filtre yapın, şimdi her müşteri adı yanında fatura kes butonuna basarak faturalarınızı yazdırabilirsiniz. 



Diğer Makalelere de Göz Atabilirsin
Ön muhasebe programı kolay kullanım basit arayüz Okumak için Tıklayın
Online ön muhasebe programı Okumak için Tıklayın
Ön muhasebe nedir nasıl yapılır Okumak için Tıklayın
Borç takip programı Okumak için Tıklayın






Ticari Bulut'u 14 gün ücretsiz deneyin

Memnun kalırsanız bir paket seçin